MATKAVAIHTOEHDOT: MATKAN KESTO: 
Ei enää lähtöjä vuonna 2014 7 yötä ja 8 päivää

 

Varaa matkasi

Kohde: Adrianmeren rannoilla

Alustava matkaohjelma: 

1. pv (la) – Tervetuloa Kroatiaan!

Norwegianin suora reittilento Helsingistä Keski-Dalmatian pääkaupungin Splitin lentokentälle. Suomenkielisen oppaan johdolla lähtö suoraan lentokentältä opastetulle kaupunkikierrokselle Splitissä – näemme mm. Dujen katedraalin ja Jupiterin temppelin. Käymme antiikin Rooman ajalta säilyneessä Diocletianuksen palatsissa, jonka ympärille Splitin vanha kaupunki on aikanaan rakennettu. Majoittuminen ja yhteinen illallinen viehättävässä Adrianmeren satamakaupungissa Trogirissa.

2. pv (su) – Krkan luonnonihmeet ja kuninkaallinen Šibenik

Toisen matkapäivän omistamme luonnon kauneudelle ja kevyelle patikoinnille. Ajamme kaunista rannikkoa pitkin upeaan Krkan luonnonpuistoon, jonka linnusto ja kasvikunta on Dalmatian rannikon laajin. Luonnon muovaamat vesiputoukset yhdessä historiallisten muistomerkkien ja vanhojen myllyjen kanssa ovat unohtumaton elämys. Aikaa varattu rauhalliselle kävelylle merkityillä poluilla. Yhteinen lounas perhetilalla. Iltapäiväksi siirrymme Šibenikiin – yhteen Kroatian vanhimmista kaupungeista. Käymme UNESCOn maailmanperintölistalle kuuluvassa Pyhän Jakovin katedraalissa. Ennen paluuta Trogiriin on vapaata aikaa astella Šibenikin tunnelmallisilla kujilla ja aukioilla.

3. pv (ma) – Trogir – kivinen kaupunki

Pienellä saarella sijaitsevan Trogirin renessanssi- ja barokkirakennukset sekä romaaniset kirkot ovat todellisia aarteita – vanha keskusta on oikeutetusti liitetty UNESCOn maailmanperintölistalle. Kaupunkikierroksen aikana näemme ulkoa käsin monet nähtävyydet, mm. katedraalin sekä Pyhän Nikolauksen luostarin. Tarkemmin tutustumme ”Dalmatian avaimeen” – Klisin linnoitukseen. Maantieteellisesti ja strategisesti tärkeän sijaintinsa vuoksi Klisin historia on ollut vaiherikas – opastettu kierros tutustuttaa 1300–1400-lukujen elämäntapoihin sekä linnoituksen museoon ja kirkkoon. Yhteinen illallinen Trogirissa.

4. pv (ti) – Mostar – Idän jälkiä

Sillastaan kuuluisa Mostar Kroatian naapurimaassa Bosnia Hertsegovinassa on matkamme seuraava etappi. Täällä yhtyy pohjoinen ja etelä sekä länsi ja itä. UNESCOn maailmanperintökohteeksi Mostar on listattu vuonna 2005. Vahva turkkilainen leima antaa kaupungille aivan erityisen tunnelman. Suosituin vierailukohde on uusi ”Vanha silta”. Yhteinen lounas ja kaupunkikierros, jonka jälkeen vapaata aikaa tutustua paikallisiin käsityöläistuotteisiin ja pikkupuoteihin. Majoittuminen Mostarissa.

5. pv (ke) – Pocˇitelj – Ston – Dubrovnik

Mostarista matka jatkuu kohti etelää – ensimmäinen pysähdyksemme on Počitel jis sä, jota palkittu Nobel-kirjailija Ivo Andric kutsui nimellä ”Kiven kaupunki”. Keskiajalle ulottuvan historiansa ansiosta kaupunki on oikea ulkoilmamuseo. Kuvauksellinen sijainti jyrkässä rinteessä Neretva-joen rannalla on kautta aikojen inspiroinut monia taiteilijoita. Vielä ennen saapumista Dubrovnikiin pysähdymme Kroatian osteripääkaupunkiin Stoniin. Veneretki vie meidät osteriviljelmälle maistelemaan näitä meren herkkuja samalla kun kuulemme ostereiden kasvatuksesta. Majoittuminen ja yhteinen illallinen Dubrovnikissa.

6. pv (to) – Dubrovnik – Kroatian jalokivi

”Jos haluat nähdä taivaan maan päällä, tule Dubrovnikiin” – näin vaikuttunut oli kirjailija George Bernard Shaw mahtavin kivimuurein ja linnoituksin ympäröidystä kaupungista. Dubrovnik on todellinen arkkitehtuurin ja kulttuurin aarrekammio. UNESCOn maailmanperintökohteeksi listattu Vanhakaupunki kätkee sisälleen monia nähtävyyksiä – pääkadun Stradunin varrella näemme mm. luostareita, kirkkoja, aukioita ja suihkukaivoja. Kierroksen aikana kuulemme kaupungin historiasta ja nykypäivästä, käymme dominikaaniluostarissa, katedraalissa sekä kuuluisassa aarrekammiossa. Yhteinen lounas Vanhassa kaupungissa.

7. pv (pe) – Montenegro – Kotorinlahden upeat maisemat

Kokopäiväretkemme suuntautuu upean rannikon ja jylhien vuorten Montenegroon. Pysähdymme aluksi Perastin rauhallisessa barokkikaupungissa Boka-lahdella. Teemme veneretken pienelle saarelle ja käymme 1600-luvulta peräisin olevassa Neitsyt Marian kirkossa. Saaren historiallinen perintö ja ympäröivä luonto houkuttelevat monia matkaajia. Suojaisessa lahdenpoukamassa sijaitseva Kotor tunnettiin Euroopassa merenkulkijoiden ja kauppiaiden keskuksena – sen kapeilla kujilla kulkiessa voi edelleen vahvasti aistia keskiajan tunnelmaa. Kaupunkikierroksen aikana käymme myös Pyhän Tripunin katedraalissa. Iltapäivällä paluu Dubrovnikiin ja yhteinen illallinen.

8. pv (la) Näkemiin Dalmatia!

On aika jättää jäähyväiset Adrianmeren kauniille maisemille. Matkalla lentokentälle pysähdys Kroatian eteläisimmässä kaupungissa Cavtatissa. Kierroksemme kauniissa Kroatiassa kruunaa Konavlen maaseudulla nautittu herkullinen maalaislounas. Kuljetus oppaan johdolla Dubrovnikin lentokentälle, josta Norwegianin suora reittilento Helsinkiin.


Huom! Kiertomatka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!