MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
22.12.2018-1.1.2019 lauantai-tiistai, 10 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Retket & matkaohjelma 2018

Ohjelmallinen OK-Matka Singaporeen sisältää runsaan matkaohjelman. Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi matkan hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi.

Lisämaksulliset retket vaativat minimiosallistujamäärän ja ne tulee varata viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

Retkitakuu  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkilomaasi.


Aasia kutsuu

Myöhään lauantai-iltana lähdet Finnairin suoralla reittilennolla Helsingistä Singaporeen, jonne saavut paikallista aikaa sunnuntaina illansuussa. Lentokenttäkuljetus suomalaisen oppaamme johdolla hotelliin, jossa nautimme matkapäivän päätteeksi illallisen.


Singaporen kulttuuricocktail

Maanantaina oppaamme vie sinut kaupunkikierrokselle tutustumaan kotikaupunkiinsa Singaporeen ja sen upeimpiin nähtävyyksiin. Kiertelemme ensin liikekeskustassa, jossa näemme mm. parlamenttitalon, kaupungintalon sekä muita historiallisia rakennuksia. Pysähdymme myyttisen Merlion-hahmon mukaan nimensä saaneeseen Merlionin puistoon ihailemaan upeaa maisemaa Marina Bayhin. Vierailemme myös Thian Hock Keng’ssä, joka on yksi Singaporen vanhimmista buddhalaistemppeleistä, ja ohitamme kuuluisan China Townin. Teet pienen pysähdyksen käsityöläiskeskuksessa ja näet upean orkideapuutarhan, jossa on yli 60 000 orkideaa. Kierroksen päätteeksi voit aistia suitsukkeiden, jasmiinin ja mausteiden tuoksuja Little India -kaupunginosassa.

Kaupunkikierroksen aikana saat maistaa paikallisia makuja Dim Sum -lounaalla.

1 Opastettu kaupunkikiertoajelu - Kesto n. 5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu

Iltapäivällä on aikaa rentoutua hotellin uima-altaalla tai lähteä omin päin tutustumaan siistin ja turvallisen Singaporen sykkeeseen.


Jurongin lintupuisto

Tiistaina sinun on mahdollista lähteä oppaamme johdolla puolipäiväretkelle tasokkaaseen Jurongin lintupuistoon. Tämä yli 20 hehtaarin kokoinen viheralue on yksi maailman suurimmista lintupuistoista. Vehreässä puistossa on tuhansia lintuja sadoista eri lajeista. Sarvilintujen ja tukaanien kokoelma on maailman laajin. Tapaat myös pingviinejä ja kaikissa sateenkaaren väreissä esiintyviä papukaijoja. Afrikkalaisia lintuja voit ihailla jättiläismäisessä häkissä, vapaasti niiden seassa kävellen, 30 metriä korkean vesiputouksen kohistessa taustalla. Retkivaraukset matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

6 Jurongin lintupuisto - Kesto n. 3,5 h, hinta 80 €/hlö.

Iltapäivä ja ilta ovat vapaata omalle ohjelmalle.


Modernin Singaporen synty

Keskiviikkona iltapäivällä oppaamme vie sinut kiehtovalle aikamatkalle modernin Singaporen alkuvaiheisiin. Sir Thomas Stamford Bingley Raffles oli brittiläisen imperiumin virkamies, joka saapui Malakan niemimaan kärkeen Singapuran saarelle vuonna 1819. Sir Raffles halusi hyödyntää saaren strategista sijaintia ja otti sen asemapaikakseen. Tästä alkoi kehittyä nykyinen Singapore.

Retkemme aluksi nautimme perinteisestä englatilaisesta teehetkestä siirtomaahenkisen hotelli Goodwood Parkin viihtyisässä L´Espresso-ravintolassa. Maistuvan teen lisäksi tarjolla on runsas valikoima erilaisia suolaisia ja makeita herkkuja.

Seuraavaksi tutustut paikkaan, jossa Sir Rafflesin uskotaan rantautuneen saarelle, ja käyt nyky-Singaporen synnystä kertovassa näyttelyssä. Puolipäiväretkemme päätteeksi astut perinteiseen singaporelaiseen veneeseen ja koet mieleenpainuvia elämyksiä risteilyllä Singapore-joella. Astut maihin Clarke Quayssa ja vierailet perinteisten tinaseppien työtä esittelevässä galleriassa. Iltaa voit jatkaa omien mieltymyksiesi mukaan vaikkapa jossain Clarce Quayn monista ravintoloista. 

2 Modernin Singaporen synty - Kesto n. 4 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Sentosan elämyssaari

Torstaina on varattu ostosten tekoon, sillä ovathan Singaporen ostosmahdollisuudet rajattomat. Iltapäivällä lähdemme elämykselliselle retkelle läheiselle Sentosan saarelle, jonne matkaamme ilmojen halki kaapelivaunulla ihaillen samalla allamme avautuvaa Singaporen lahtea.

Sentosa on singaporelaisten suosituin viikonlopunviettopaikka ja merkittävä matkailijanähtävyys. Saarella ”sukellat” meren pohjaan, jonne rakennetussa läpinäkyvässä tunnelissa kävellen näet koko upean merenalaisen maailman. Käyt myös ihailemassa häkellyttäviä maisemia 131 metriä korkeassa näköalatornissa ja elät mukana upeassa multisensorisessa vesishow’ssa.

3 Sentosan elämyssaari - Kesto n. 6,5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Peranakan perinneretki ja Viidakkosafari

Perjantaina tutustut kiehtovaan Peranakan-kulttuuriin, joka tunnetaan ainoastaan Malesian länsirannikolla ja Singaporessa. Ainutlaatuiset perinteet ovat syntyneet monien kulttuurien, pääosin kiinalaisen ja malaijilaisen, sekoituksena. Perinteissä näkyy muun muassa kiinalaista mytologiaa ja malaijilaista värikkyyttä ja koristelua.

Viemme sinut maustepuutarhaan, jossa tutustut peranakanlaisen keittiön mausteiden ja yrttien saloihin. Saat nähdä kulttuuriin kuuluvia pukuja, koruja, astioita ja huonekaluja. Oppaamme vie sinut myös vilkkaisiin Katongin ja Joo Chiatin enklaaveihin, joissa voit ihailla rikasta ja värikästä peranakanlaista arkkitehtuuria.

4 Peranakan perinneretki - Kesto n. 3,5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu

Illalla sinulla on mahdollisuus lähteä viettämään elämyksellistä myöhäisiltaa ”viidakkoon”. Singaporen eläintarhaan kuuluva laaja viidakkoalue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä monia uhanalaisiakin eläimiä läheltä niiden omassa ympäristössään.

Viidakkotunnelmaan pääset illan hämärtyessä safariravintolan buffet-illallisella, jonka aikana saat maistella paikallisia ruokalajeja kuten chilirapua, Biryania, tandoorikanaa ja herkullista ice kachang-jälkiruokaa.   

Auringonlaskun jälkeen trooppiset yöeläimet aloittavat ikimuistoisen luonnonnäytöksensä. Voit nähdä lukuisia eläinlajeja raivokkaista saalistajista arkoihin metsän asukkeihin ja kuunnella kaskaiden konserttia ympärilläsi. Kuljemme sekä pikkujunan kyydissä että lopuksi myös jalkaisin erilaisten ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeiden lävitse. Eläimille taidokkaasti rakennetut elinympäristöt vievät sinut Himalajan alarinteiltä Kaakkois-Aasian sademetsiin ja Intian niemimaalle. Retkivaraukset matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 5 viikkoa ennen matkan alkua.

7  Viidakkosafari ja illallinen - Kesto n. 4 h, hinta 110 €/hlö.


Gardens by the Bay ja kiinalainen illallinen

Lauantai-aamupäivä  on varattu lepäilyyn ja rentoutumiseen vaikkapa hotellin uima-altaalla. 

Iltapäivällä lähdemme kohti jokaisen puutarhan ystävän paratiisikohdetta Gardens by the Bayta. Lukuisia palkintoja voittanut Gardens by the Bay tuo eteesi 500 000 toinen toistaan upeampaa kasvia, jotka on istutettu taidokkaasti estetiikkaa ja kasvien alkuperäisiä elinolosuhteita vaalien. Puutarha-alueella esitellään kukkia, viherkasveja ja puita mm. Australiasta, Etelä-Afrikasta, Välimereltä, Intiasta, Kiinasta ja Kaliforniasta. 

Retken aikana tutustumme kiinalaisiin makuihin ja nautimme kahdeksan ruokalajin illallisen paikallisessa kiinalaisravintolassa.

5 Gardens by the Bay - Kesto n. 5 h, sisältyy matkan hintaan.  Retkitakuu


Kulttuuria, ostoksia ja rentoutumista

Sunnuntai ja maanantai  on varattu lepäilyyn ja ostosten tekoon. Ostoksilla hinnasta neuvottelu kuuluu asiaan, ja valikoimia ja hintoja kannattaa vertailla ennen ostopäätösten tekoa. Singapore on maailman tunnetuimpia ostoskaupunkeja, ja siellä kannattaakin kierrellä sekä ydinkeskustan ylellisissä putiikeissa että lähiöiden ostoskeskuksissa. Shoppailusta saatkin helposti kivan ja koko päivän kestävän omatoimiretken. Oppaaltamme saat kullanarvoisia neuvoja ostospäivääsi varten.

Singaporesta löydät myös monia mielenkiintoisia taidemuseoita ja temppeleitä. Esimerkiksi Singaporen taidemuseossa on laaja kokoelma Kaakkois-Aasian taidetta. Kysy lisää asiantuntevilta oppailtamme.

Maanantai-iltana kannattaa suunnata Marina Bayn alueelle, jonne tuhannet paikalliset ja matkailijat kokoontuvat viettämään uudenvuodenaattoa. Vaikka kaikkialla Aasiassa vuoden vaihtumista juhlistetaan näyttävästi, Singaporessa juhlallisuudet viedään aivan omalle tasolleen. Kannattaa ehdottomasti jäädä odottelemaan keskiyötä, jolloin koko kaupunki muuttuu valomereksi tuhansien ilotulitusrakettien räjähtäessä yhtäaikaa taivaalle.


Näkemiin Singapore 

Tiistaina  on kokopäivä aikaa toipua uudevuoden juhlinnasta. Huoneiden luovutuksen jälkeen voit vielä käydä viimeisillä tuliaisostoksilla ja ruokailemassa vaikkapa jossain Singaporen lukuisista näköalaravintoloista. 

Illalla  kuljetus Singaporen lentokentälle, josta Finnairin suora yölento kohti Helsinkiä lähtee hieman ennen puoltayötä. Perillä Helsingissä olet varhain keskiviikko-aamuna.

 

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin. 

Joulumatkat Lisää kohteita