MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
22.–27.12.2019 lauantai-perjantai
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Alustava matkaohjelma:

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:    Matkaohjelma PDF

22.12. (su) – Tervetuloa Salzburgiin!

Sunnuntaiaamuna saavut Finnairin suoralla lennolla Münchenin lentoasemalle, jossa suomenkielinen oppaamme odottaa sinua. Baijerin sympaattinen pääkaupunki München avautuu sinulle kaupunkikierroksella, jonka teemme osin bussilla ja osin kävellen oppaan kertoessa alueen historiasta ja nykypäivästä. Kävelyretken päätteeksi istahdamme ­baijerilaiselle lounaalle keskustan ravintolaan.

Iltapäivällä sinulla on aikaa kierrellä Münchenin joulumyyjäisillä ennen kuin aloitamme noin 190 km bussimatkan kohti Salzburgia. Majoitumme hurmaavaan Hotel am Mirabellplatz -boutique-hotelliin.


23.12. (ma) – Vanhakaupunki ja joulumarkkinoiden tunnelmaa

Maanantaina tutustut tarkemmin Salzburgin Vanhaankaupunkiin ja näet mm. katedraalin, Pyhän Pietarin luostarialueen, Festspielhaus’in, Residenz -hallintopalatsin sekä paljon muuta. Vierailet W.A. ­Mozartin synnyintalossa Getreidegassella. Kävelyn lomassa oppaasi kertoo mielenkiintoisia tarinoita kotikaupunkinsa perinteistä, asukkaista ja kulttuurista. Omatoiminen lounas. Iltapäivällä oppaasi vie sinut ­aistimaan joulutorien tunnelmaa. Jouluasuisen Salzburgin joulumarkkinoilla ja kävelykadun pikkuliikkeissä teet tuliaisostokset samalla kun nautit kaupungin viehättävästä ilmapiiristä.

Illalla sinulla on mahdollisuus nauttia klassisen musiikin sävelistä noin tunnin kestävässä konsertissa aivan hotellisi lähellä sijaitsevassa Mirabellin linnassa. Lippu tulee tilata matkavarauksen ­yhteydessä.

Konsertti Mirabellin linnassa - Kesto n. 2 t, 1. kategorian konserttilipun hinta ennakkoon 42 euroa


24.12. (ti) - Jouluyö, juhlayö

Jouluaattoaamuna suuntaamme Oberndorfiin ja vierailemme Stille Nacht, Heilige Nacht -kappelissa. Jouluyö, juhlayö on maailman tunnetuimmaksi arvioitu joululau­lu, joka sai ensiesityksensä Pyhän Nikolauksen kirkon keskiyön messussa 24.12.1818. Tämä rakastettu laulu on käännetty yli 300 kielelle, ja erään tarinan mukaan se on sävelletty kitaralle, koska rotat olivat nakertaneet Pyhän Nikolauksen kirkon urut käyttökel­vottomiksi. Puretun kirkon tilalla on nykyisin kappeli, ja läheinen talo on muutettu Stille Nacht -museoksi. Vierailun jälkeen sinulla on aikaa kierrellä Oberndorfin joulumyyjäisillä ja nauttia omatoiminen lounas.

Retken päätteeksi käymme Itävallan vanhimassa, edelleen toi­mivassa koulurakennuksessa, jossa aikanaan asui kyläkoulunopettaja Franz Xavier Gruber. Täällä hän sävelsi ”Jouluyö, juhlayö” -laulun.

Aattoillan illallisravintolamme odottaa lyhyen kävelymatkan päässä ­hotellista. Juhlavan neljän ruokalajin illallisen ohella nautit iltavalaistun ­Salzburgin ylle avautuvista näkymistä. Illallisen jälkeen voit halutessasi osallistua Salzburgin katedraalin jouluyön jumalanpalvelukseen.


25.12. (ke) – Joulupäivän rauhaa
Joulupäivä on vapaa omalle ohjelmalle. Useimpien liikkeiden ollessa joulupäivänä kiinni joulumarkkinat ovat vielä täydessä käynnissä. Kaupungin nähtävyyksiin ei juuri ole tungosta, ja kahvilat sekä osa keskustan viehättävistä ravintoloista on avoinna. Oppaasi antaa sinulle parhaat vinkit joulupäivän viettoosi.

Joulupäivään sopii mainiosti illalliskonsertti Mozartin sävelin. Kulinaariset herkut vilahtelevat usein Mozartin kirjeissä. Säveltäjämestarilla ei varmastikaan olisi mitään sitä vastaan, että nautit hänen unohtumattomista sävelistään illallisen kera. Puitteet Salzburgin vanhimman ravintola St. Peter Stiftskellerin barokkisalissa tuskin voisivat olla paremmat.

Neljän ruokalajin illallinen on koottu ajalle tyypillisten reseptien mukaan. Ruokalajit tarjoillaan ja nautitaan konsertin eri osien välillä, jolloin myös musiikillinen elämys on mahdollisimman täydellinen. Lippu tulee tilata matkavarauksen yhteydessä.

Illalliskonsertti Mozartin sävelin - Kesto n. 2,5 t, lipun hinta ennakkoon 68 € sisältäen 4-ruokalajin illallisen. 


26.12. (to) – Tapaninpäivän rekiajelua ja jouluseimiä

Tapaninpäivänä viemme sinut Salzkammergutiin romanttiselle seimikierrokselle ja rekiajelulle. Salzkammergut on aina ollut maisemaseimien mekka. Kolmen seimen kierros upeissa  vuoristomaisemissa Salzkammergutin sydänmailla on upea elämys. Kanssamme pääset vierailemaan paikallisissa kodeissa, joissa seimiperinne elää vahvana. Useimmat kotiseimet ovat  jopa yli sata vuotta vanhoja ja kulkevat sukupolvilta toiselle. Perheen pää näkee joka vuosi paljon vaivaa perheseimeä koristellessaan. 1800-luvulla kehittyi varsinkin Ebenseessä ja Bad Ischlissä loma lajityyppi. Alueen seimet ovat usein maisemaseimiä, joissa paikallinen luonto, alppimaisemat, vuoristojärvet sekä erilaiset henkilö- ja eläinhahmot ovat vahvasti esillä. Iltapäivällä sinulla on vielä vapaata aikaa Bad Ischlissä.

Läksiäisillalliselle kokoonnumme keskiaikaisesssa kauppiastalossa toimivaan ravintolaan Vanhassakaupungissa.


27.12. (pe) - Näkemiin Salzburg!
Perjantaina on aika hyvästellä ihana Salzburg. Paluumatkalla käymme mielenkiintoisessa Alte Salinen suolakaivoksessa Bad Reichenhallin alppikaupungissa. Kierros avaa meille suolan merkitystä menneinä aikoina ja tutustuttaa suolantuotannon historiaan. Bad Reichenhallissa voit viettää kahvi- tai lounashetken, ja aikaa jää myös ostoksille. Lomasi päätteeksi oppaasi kuljettaa sinut Münchenin lentokentälle, josta Finnairin iltalento tuo sinut Helsinkiin.

Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän. Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. Pidätämme oikeudet muutoksiin. Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Joulumatkan lähtö

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
22.12. Su 27.12. Pe Joulu Alppien sylissä Salzburgissa 1 895,00 € VARAA

Joulumatkat Lisää kohteita