MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
23.–27.12.2019 maanantai-perjantai
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Alustava matkaohjelma:

Huom! Esimerkkiohjelma vuodelta 2018!

23.12. (su) Tervetuloa Budapestiin!

Saavut Sunnuntaina jouluiseen Budapestiin Finnairin suoralla aamulennolla. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta matka jatkuu noin 30 kilometrin päässä sijaitsevaan Szentendreen.

Tämä ihastuttava kaupunki on kreikkalaisten ja serbialaisten kauppiaiden perustama. Taiteilijoiden kaupunkina tunnettu Szentendre on nykyisin yksi Unkarin suosituimmista vierailukohteista. Aloitamme yhteisellä lounaalla ja vierailemme sen jälkeen viinimuseossa, jossa pääset maistelemaan unkarilaisia viinejä. Iltapäivän kävelykierros vie sinut keskelle ystävällistä pikkukaupunkia, jonka mutkittelevat kadut ja kujat, iloisenväriset talot, galleriat sekä museot luovat idyllisen miljöön. Tutustumme pieneen joulumuseoon, jonka jälkeen sinulle jää vielä hieman vapaa-aikaa vvorosaikkapa kiertelyyn Szentendren joulumarkkinoilla.

Iltapäivällä palaamme Budapestiin. Oppaamme saattelee sinut majoittumaan tyylikkääseen Continental-hotelliin, joka sijaitsee keskustassa lähellä juutalaiskorttelia. Parin tunnin lepohetken jälkeen lähdemme illallisristeilylle. Buffetillallisen ja elävän musiikin ohella nautit Tonavan rannan kauniisti iltavalaistuista historiallisista rakennuksista.


24.12. (ma) Hyvää joulua!

Aattoaamun ohjelma käynnistyy aamiaisen jälkeen, kun lähdemme kiertoajelulle Budan kaupunginosaan. Yksi viehättävimmistä käyntikohteista on historiallinen Linnavuoren alue, jossa pienet ”piparkakkutalot” uinuvat majesteettisen Kuninkaanlinnan ja kruunajaiskirkoksikin kutsutun Matias-kirkon välissä. Kalastajalinnakkeelta ihailemme alas kaupunkiin avautuvaa hienoa näkymää.

Retki jatkuu kävelykierroksella jouluisessa Pestin kaupunginosassa. Käymme Vörösmarty-aukion joulumarkkinoilla, jossa ilmapiiri on lämminhenkinen ja aidosti keskieurooppalainen. Myynnissä on joulukoristeiden lisäksi unkarilaisia herkkuja ja monenlaisia käsitöitä, esimerkiksi kauniita ja lämmittäviä huopahattuja. Jouluglögin jälkeen sinulla on vapaata aikaa omatoimiselle kaupunkiin tutustumiselle.

Illalla lähdemme yhteiselle jouluaaton illalliselle tunnelmalliseen Spoon-ravintolalaivaan, joka on ankkuroitu Tonavan varteen. Korkeatasoinen ravintola luo täydelliset puitteet juhlaillalliselle, jonka kruunaa juhlamenu ruokajuomineen sekä sykähdyttävä iltavalaistu Budapest. 


25.12. (ti) Joulupäivän messu ja Pestin kiertoajelu

Aamiaisen jälkeen hiljennymme joulumessuun upeassa Pyhän Tapanin katedraalissa. Messun jälkeen tutustumme laajemmin Pestin puoleiseen osaan. Kiertoajelulla näet kauniisti koristellut Andrássy-bulevardin ja Sankarten aukion, Lontoon parlamentista vaikutteita saaneen parlamenttitalon sekä monia muita upeita rakennuksia. Yhteisen Pestin puolella nautitun lounaan jälkeen palaamme hotellille jatkamaan rauhassa joulupäivää.

Unkarilaisesta kansanperinteestä inspiroituneet merkittävät unkarilaiset säveltäjät ovat suuresti vaikuttaneet eurooppalaiseen musiikkielämään. Illalla sinulla on mahdollisuus lähteä seuraamaan Tonava-palatsin konserttia, joka koostuu unohtumattomista klassisen musiikin ja operettisävelistä sekä värikkäästä kansan- ja mustalaismusiikista.

1. kategorian lippu Tonava-palatsin konserttiin, alustava hinta ennakkoon 38 €/hlö


26.12. (ke) Läksiäisillan tunnelmaa Kalastajalinnakkeella

Aamupäiväksi sinulla on mahdollisuus hankkia kauttamme sisäänpääsylippu legendaariseen Gellért -kylpylään. Sen rentouttavissa saunoissa ja erilämpöisissä altaissa virkistyy niin keho kuin mielikin, ja arjen kiireet unohtuvat kuin itsestään. Omatoimista kylpylävierailua helpottamaan lippusi hintaan sisältyy pieni OK-Matkojen infolehtinen.

Unkarin satoja vuosia pitkä kylpyläperinne nojaa maanalaisten lähdevesien rikkaisiin mineraalipitoisuuksiin. Gellértin kylpylä on avattu v. 1918. Art Nouveau -tyyliä edustava rakennuskokonaisuus mosaiikkeineen, lasimaalauksineen, patsaineen ja komeine marmoripylväineen on tunnelmaltaan mieleenpainuva ja ainutlaatuinen. Varaathan kylpylälippusi matkavarauksen yhteydessä tai viimeistään 21 vrk ennen matkasi alkua.

Sisäänpääsylippu Gellért-kylpylään, hinta ennakkoon 23 €/hlö

Ehkä viettäisitkin päivää mieluummin musiikista nauttien. Voit varata kauttamme lipun joulun tunnelmaa huokuvan Pähkinänsärkijä-baletin päivänäytökseen Erkel-teatterissa.

Vuonna 1911 ovensa avannut teatteri oli aikanaan Budapestin suurin julkinen rakennus. Valtionoopperan kakkosnäyttämönä Erkel-teatteri on toiminut vuodesta 1951 lähtien.  Klo 11.00 alkavan baletin kesto on n. 2,5 tuntia sisältäen yhden väliajan. Varaathan balettilippusi matkavarauksen yhteydessä.

Lippu Pähkinänsärkijä-balettiin, alustava hinta ennakkoon 1. kategoria 35 €/hlö sisältäen kuohuviinilasillisen ja pienen purtavan

Joulumatkamme läksiäisiltaa juhlistamme Kalastajalinnakkeella sijaitsevassa ravintolassa, jonka holvikaarien suojissa nautiskelemme erinomaisen keittiön antimista. Alas kaupunkiin avautuvat upeat näkymät kruunaavat elämyksen.


27.12. (to) Näkemiin Budapest!

Torstaiaamuna opas ja bussi noutavat sinut hotellista Budapestin lentoasemalle, josta Finnairin suora päivälento tuo sinut takaisin Helsinkiin.

Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja.
Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.

Joulumatkat Lisää kohteita