MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
20.–27.12.2019 perjantai-perjantai
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Alustava matkaohjelma:

Halutessasi voit tulostaa matkaohjelman myös tästä linkistä:    Matkaohjelma PDF

20.12. (pe) Tervetuloa Budapestiin!

Saavut perjantaina Finnairin aamulennolla Budapestiin. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä ja johdattaa sinut heti jouluiseen tunnelmaan. Panoraamakierroksella näet sekä Budan että Pestin puolen merkittävimmät nähtävyydet. Yksi viehättävimmistä käyntikohteista on historiallinen Linnavuoren alue, jossa pienet ”piparkakkutalot” uinuvat majesteettisen Kuninkaanlinnan ja kruunajaiskirkoksikin kutsutun Matias-kirkon välissä. Yhteisen lounaan jälkeen majoitumme tyylikkääseen, juutalaiskorttelin läheisyydessä sijaitsevaan Continental-hotelliin.


21.12. (la) Kaksoismonarkian loistoa Gödöllőssä

Lauantaina viemme sinut Gödöllőn kylään tutustumaan 250 vuotta vanhan barokkipalatsin historiaan sekä palatsia hallinneen keisarinna Elisabethin ja keisari Frans Joosefin elämään. Täällä unkarilaisten suuresti rakastama Sissi-keisarinna saattoi rentoutua ja irrottautua Itävallan hovin tiukasta etiketistä. Keisarinna vietti Gödöllőssä tiettävästi enemmän aikaa kuin Schönbrunnissa. Rakennus on kokenut historian aikana monia vaiheita, nykyisin se ottaa vierailijansa vastaan upeasti restauroituna. Yhteisen lounaan jälkeen palaamme Budapestiin, jossa sinulla on aikaa omalle ohjelmallesi.


22.12. (su) Pestin joulumarkkinat ja iltaristeily

Aamupäivällä oppaamme vie sinut kävelykierrokselle Pestin puolelle tutustumaan jouluisen Budapestin nähtävyyksiin. Vierailet myös kolmikerroksisessa kauppahallissa, jota usein kutsutaan Euroopan kauneimmaksi. Kierros päättyy Vörösmartyn joulumarkkinoille, joilla voit tehdä hyviä joululöytöjä ja aistia keskieurooppalaista ilmapiiriä.  Kojuissa myydään ainoastaan erityisen laatutarkastuksen läpi käyneitä tuotteita, joista monet on valmistettu perinteisillä käsityömenetelmillä luonnomateriaaleja suosien. Joulumarkkinaelämää seuratessasi maistelet myös perinteistä jouluglögiä.

Iltaa vietämme tunnelmallisen illallisristeilyn merkeissä. Buffetillallisen ja elävän musiikin ohella nautit Tonavan rannan kauniisti iltavalaistuista rakennuksista.


23.12. (ma) Etyekin viinejä ja Hévíz

Aamiaisen jälkeen on aika hyvästellä Budapest. Lähdemme kohti joulunviettopaikkaamme, Balaton-järven lähellä sijaitsevaa Hévíziä. Matkalla pysähdymme Etyekin viinialueella samannimisessä kylässä ja vierailemme Hernyákin perheen viinitilalla. Hernyákin pariskunnalle viininviljelijän ammatista on muodostunut kutsumus ja elämäntapa. Heidän viinintuotantometodeissaan vanhat perinteet yhdistyvät nykyaikaan. Tilan viinit ovat löytäneet tiensä Unkarin tasokkaimpien ravintoloiden viinilistoille. Herkullisen maalaislounaan nautimme tilan viinien kera. 

Iltapäivällä saavumme Hévíziin ja majoitumme keskustassa, termaalijärveä vastapäätä sijaitsevaan Bonvital Wellness & Gastro Hotel Hévíziin. Yhteisen illallisen nautimme hotellissa.


24.12. (ti) Jouluaaton kylpyhetki termaalijärvellä

Aamupäivällä tutustumme kävellen kaupungin keskustaan, jonka jälkeen voit viettää rauhallisen kylpyhetken termaalijärven parantavista vesistä nauttien. Punaisten lootuskukkien peittämä Hévízin järvi on maailman toiseksi suurin lämminvetinen järvi – sen kraaterin syvyys on 36 metriä. Suotuisan mikroilmastonsa ansiosta talvinenkin kylpyhetki on täällä miellyttävä. Järven rikkipitoinen vesi on noin 25-30-asteista ja se vaihtuu kokonaan 48 tunnissa. Vesi sopii erinomaisesti liikuntaelinten sekä lihasjännitysten hoitamiseen toimien näin myös ennaltaehkäisevällä tavalla. Mikäli sinulla on jokin muu sairaus, tarkistathan lääkäriltäsi termaalivesihoidon soveltuvuuden. Mm. sydän- ja verisuonisairauksia poteville järveä ei suositella. 

Puoliltapäivin hotellissa on kahvitarjoilu pienen makean ja suolaisen purtavan sekä minivoileipien kera. Jouluaattoiltaa vietämme yhdessä illallisen merkeissä oman hotellimme ravintolassa. Illallisen jälkeen sinulla on mahdollisuus lähteä seuraamaan tunnelmallista keskiyön messua.


25.12. (ke) Keskiaikaiset turnajaiset Sümegissä

Rauhaisan aamupäivän jälkeen ajelemme viehättävään Tapolcan kaupunkiin, jossa teemme kävelyretken. Viinikaupan keskuksena tunnetun Tapolcan tunnetuin nähtävyys oli kaupungin alla sijainnut Luolajärvi, joka on sittemmin kuivunut.

Tapolcasta ajamme vajaan 20 km päähän Sümegiin ja vietämme keskiaikaista iltapäivää. Ajalle tyypillisen lounaan nautimme Kapitaný -ritarisalissa. Mitäpä olisi Unkari ilman hevosiaan! Lounaan jälkeen seuraamme hevosparaatia ja keskiaikaisia turnajaisia yhdistelevän esityksen. Hevosten ylväät liikkeet taipuvat musiikin tahdissa  saumattomaan yhteistyöhön huippuratsastajien ohjaamana. Esitys päättyy vauhdikkaaseen turnajaisosuuteen, joka tarjoilee hämmästyttävää hevosten käsittelytaitoa. Iltapäivällä palaamme Hévíziin, jossa nautimme vielä illallisen hotellissa.


26.12. (to) Festeticsin palatsi ja Badacsony

Balaton-järven rannalla sijaitseva Keszthely tunnetaan upeasta Festeticsin barokkipalatsista, jonka  rakentaminen aloitettiin vuonna 1745. Noin 10 km päässä Hévízistä sijaitseva kaupunki ympäristöineen kuului tämän mahtavan aatelissuvun omistukseen aina 1900-luvulle saakka. Upean englantilaistyylisen puutarhan ympäröimä palatsin huonekalut ovat suurelta osin alkuperäisiä. Palatsikierroksella saamme oivan käsityksen unkarilaisten aristokraattien loisteliaasta elämästä 1700- ja 1800-luvulla.  

Badacsonyssä on viljelty viiniä jo roomalaisajalla. Sammuneen tulivuoren rinteillä kypsyvät parhaat rypäleet, jotka saavat arominsa tuliperäisestä maasta. Badacsonyssä nautitun lounaan jälkeen palaamme Hévíziin, jossa sinulla on vapaata aikaa. Illallinen hotellissa.


27.12. (pe) Näkemiin Unkari

Aamiainen hotellissa. Klo 6:30 oppaamme ja bussi noutavat sinut hotellista. Kuljetus Budapestin lentokentälle, josta palaat Finnairin aamulennolla Helsinkiin.

 

Matkaohjelma ja lentoaikataulu sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matka vaatii toteutuakseen minimiosallistujamäärän.
Matkaan sovelletaan lisä- ja erityisehtoja. Matkalle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Joulumatkan lähtö

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    
20.12. Pe 27.12. Pe Joulun taikaa Budapestissa ja Hévízissä 1 745,00 € VARAA

Joulumatkat Lisää kohteita