MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
4.–11.12.2016 sunnuntai-sunnuntai
Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: New York

Retket & matkaohjelma 

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan. 

Tämän matkan hintaan sisältyy kaikki retket ja ne ovat kaikki Retkitakuu! -retkiä eli ne järjestetään aina osanottajamäärästä riippumatta.


Iso Omena – kaupunki,  jonka syke ei sammu

Sunnuntaina iltapäivällä saavut Finnairin suoralla reittilennolla New Yorkiin. Suomenkielisen oppaamme johdolla kuljetus lentokentältä Manhattanin sydämessä sijaitsevaan hotelliisi. Kuljetuksen aikana oppaamme kertoo sinulle ensi vinkit New Yorkista. Aivan hotellisi lähellä on runsaasti mukavia päivällisravintoloita, joista voit helposti valita mieleisesi. 


Monien mahdollisuuksien Manhattan

Maanantaiaamun oppaan kaupunkikatsauksen myötä toivotamme sinut tervetulleeksi New Yorkiin. Lomasi aluksi tutustut Manhattanin moniin nähtävyyksiin katsauksen jälkeen alkavalla kaupunkikierroksella. Puolipäiväretken aikana ohitamme mm. Central Parkin ja jatkamme pitkin Fifth Avenueta, jossa sijaitsevat mm. mahtava Metropolitanin taidemuseo ja Guggenheimin spiraalimainen rakennus.

Retken edetessä näemme tyylikkään Rockefeller Center -aukion, Times Squaren, Empire State Buildingin sekä SoHon, viehättävän Greenwich Villagen ja Tribecan kaupunginosat. Aivan Manhattanin kärjessä, Battery Parkissa ihailemme näkymää Vapaudenpatsaalle ja Ellis Islandille, jonka kautta miljoonat siirtolaiset saapuivat Amerikkaan – täynnä toivoa paremmasta tulevaisuudesta. Päätteeksi matkaamme Manhattanin itäistä rantaa pitkin, jossa ohitamme YK:n päämajan.

1 Opastettu kaupunkikiertoajelu Manhattanilla - Kesto n.4h, sisältyy hintaan Retkitakuu


Shop till you drop!  

Tiistaipäivää vietämme ostosten merkeissä. Teemme retken Woodbury Common Premium Outlets -ostoskeskukseen, yhteen New Yorkin suurimmista ostoskeskittymistä.  Noin tunnin ajomatkan päässä sijaitseva alue koostuu 200 liikkeestä, joista voit ostaa tunnettuja merkkituotteita, kuten Burberry, Calvin Klein, Chanel, Giorgio Armani, Nike, Adidas jne.

2 Opastettu ostosretki Woodbury Outlets-ostoskeskukseen - Kesto n. 6 h, sisältyy hintaan  Retkitakuu


Kaupunkielämää ja Empire State Building

Keskiviikon  ohjelman voit suunnitella vapaasti omien mieltymystesi mukaan. Kävelyetäisyydellä hotellistasi sijaitseva, maailman tunnetuin toimistorakennus Empire State Building  on Vapaudenpatsaan ohella toinen New Yorkin tärkeistä symboleista. Näköalatasanteelta avautuvaa näkymää valoissa kylpevään New Yorkiin eivät mitkään sanat riitä kuvaamaan – se täytyy itse kokea. Vierailu on omatoiminen, ja lipun voit käyttää minä päivänä tahansa matkan aikana.

3 Empire State Building pääsylippu sisältyy hintaan

New York on herkuttelijoiden paratiisi ja pullollaan erinomaisia ravintoloita. Fifth Avenuen Eataly on mainitsemisen arvoinen. Tämä Manhattanin suosituimpiin lukeutuva ravintola koostuu itse asiassa seitsemästä eri ravintolasta ja ruokahallista, josta voit maittavan lounaan jälkeen ostaa mukaasi tuliaisiksi italialaisia herkkuja. Illallisravintolaksi sopii esimerkiksi Brooklynissä sijaitseva Michelin - tähdellä palkittu The River Cafe, jossa nautit huippukokkien valmistamien aterioiden ohella upeasta näkymästä Manhattanille. Ravintolassa on miljöönsä ansiosta kuvattu useita elokuvia ja televisiosarjoja. Varmistaaksesi paikkasi sinun on parasta  tehdä pöytävaraus etukäteen. Myös Wellington-hotellin vieressä sijaitseva perheomisteinen Patsy's -ravintola voi ylpeillä elokuvamaailmasta tunnetuilla asiakkaillaan.


Ihastuttava Central Park

Torstaina voi jatkaa kaupunkiin tutustumista oman aikataulusi mukaan. Keskellä miljoonakaupungin sykettä oivan rentoutumispaikan tarjoaa Central Park  – keskuspuisto. Noin neljä kilometriä käsittävään puistoon newyorkilaiset tulevat kävelemään ja lenkkeilemään myös talviaikaan. Kesäisin puisto on monien tapahtumien, mm. ilmaiskonserttien pitopaikka, ja siellä on kuvattu kohtauksia useista tunnetuista elokuvista. Pikkunälkään voit napata mukaasi hot dogin, ja tuhdimpaan nälkään kannattaa valita jokin puiston ravintoloista.

Rentouttavan aamupäivän jälkeen saattaa ostosten teko jo houkuttaa. Esim. maailmakuulujen Bloomingdale’s ja Macy’s -tavaratalojen tarjonta saa haukkomaan henkeä. Ja muistathan käydä Fifth Avenuella ainakin ikkunaostoksilla! Edullisempia merkkituotteita löydät Manhattanin Century 21 –liikkeistä, joista toinen sijaitsee 9-11 Memorial -muistomerkin tuntumassa ja toinen Lincoln Centerin lähellä.

 


Trendikäs Brooklyn

Perjantaiaamupäivän kiertoajelun aluksi ajamme aivan Manhattanin kärkeen ja ylitämme Brooklynin sillan, joka on yksi Yhdysvaltain vanhimmista riippusilloista. Brooklyn kasvattaa koko ajan suosiotaan sen tunnelman vaihdellessa monikulttuuristen alueiden värikkyydestä varakkaiden kaupunginosien tyylikkyyteen. Brooklyn on näytellyt merkittävää osaa paitsi New Yorkin, myös koko Yhdysvaltain historiassa. Teemme kierroksen Brooklyn Heightsissa, joka on lähes yhtä vanha kuin Manhattan. Valokuvaustauolla rannan tuntumassa voit ikuistaa upean Manhattanin silhuetin pilvenpiirtäjineen.

4 Opastettu kiertoajelu - Kesto n. 4 h, sisältyy hintaan Retkitakuu


Kulttuuria kaikilla mausteilla

Lauantai on varattu omatoimiselle ohjelmalle. Hudson-joen maisemia voit ihailla The High Line -puistossa ja -kävelykadulla, joka kulkee ylhäällä entisten rautatiekiskojen paikalla. Jos kuljet kadun loppuun saakka päädyt amerikkalaista taidetta esittelevään Whitney-museoon. Toukokuun 2015 alussa ovensa avannut museo on erinomainen vierailukohde jo pelkästään Manhattanille ja joelle avautuvien näkymiensä ansiosta. Suosittelemme myös The Metropolitan Museum of Artia, nykytaiteen museota MoMA:aa, Guggenheimia tai American Museum of Natural Historya. Vierailu 9-11 Memorial –muistomerkillä on mieleenpainuva, pääsy on vapaa.

Kulttuurista puhuttaessa käsitteet kuten Carnegie Hall ja Lincoln Center puhuvat puolestaan. Esittävän taiteen ystävälle on tarjolla Lincoln Centerin valtava repertuaari oopperaa ja balettia. Ja jos teatteri on sydäntäsi lähellä, muista käydä Broadwaylla ja Theatre Districtillä.

New Yorkin musikaalitaso on maailman huippuluokkaa. Kauttamme varaat kätevästi liput Broadwaylle, esim. Chicago-, Jersey Boys-, Mamma Mia-, tai Phantom of the Opera -musikaaliin. Esitykset ovat erittäin suosittuja, joten varaathan lippusi ajoissa. Kysy tarkemmat tiedot myyntipalvelustamme. 


Sunnuntaina lähdemme puolilta päivin elokuvista tuttuun Harlemin kaupunginosaan, jossa näemme mm. kuuluisan Apollo-teatterin – täältä ovat ponnistaneet maailmanmaineeseen mm. Billie Holiday, James Brown ja Diana Ross. Yhteisen lounaan jälkeen onkin aika suunnata oppaan kanssa lentokentälle, jossa sanomme näkemiin New York! Finnairin suora yölento tuo sinut Helsinkiin maanantaiaamuna.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!