MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
3.–7.12.2016
3.-10.12.2016
10.-14.12.2016
10.-17.12.2016
lauantai-keskiviikko tai
lauantai-lauantai

Varaa matkasi

Kohde: Lissabon

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi ohjelmallisen Lissabonin matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

Retket voi varata ennakkoon edullisempaan hintaan. Kaikki muut paitsi Retkitakuu-retket vaativat minimiosallistujamäärän. Varaamalla kaikki haluamasi retket jo ennen matkaa säästät rahaa ja varmistat paikkasi retkillä.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen.

Retkitakuu  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkilomaasi. 


Lissabon iltapuvussa

Lauantaina saavut illalla Lissaboniin TAP Portugalin suoralla reittilennolla. Oppaamme on sinua vastassa lentokentällä, josta sinut kuljetetaan keskustassa sijaitsevaan hotelliisi.


Kävelykierros kukkuloiden kaupungissa

Sunnuntain aloittaa oppaan kaupunkikatsaus, jossa kuulet Lissabonin ajankohtaisista tapahtumista ja saat käytännön vinkkejä lomaasi varten.

Kaupunkikatsauksen jälkeen viemme sinut kävelykierrokselle tähän kukkuloiden kaupunkiin. Kierroksen aikana saat läheisen tuntuman Lissabonin ydinkeskustaan ja sen perinteisiin kaupunginosiin. Suuntaamme ensiksi Hotelli Mundialilta kansanomaiseen Mourariaan. Sitten nousemme pikkukujia pitkin Castelo-kukkulalle ihastelemaan kaupungin tilkkutäkkimäisiä maisemia. Lopuksi laskeudumme värikkään Alfaman kautta joenrannan Praça do Comércio-aukiolle.  Retki sisältää kävelyä alueilla, joissa on paljon ylä- ja alamäkeä, joten varauduthan hyvillä jalkineilla.

1 Opastettu Kävelykierros kukkuloiden kaupungissa - Kesto n. 2,5 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan  Retkitakuu

Lissabonin fado

Sunnuntai-illaksi suosittelemme sinulle omatoimista tutustumista menneistä ajoista kertoviin fado-lauluihin. Fadoon liittyvän kohtalon, ikävän ja rakkauden oudon melankolisen tunteen voit kokea esimerkiksi Guitarras de Lisboa fado-ravintolassa, joka sijaitsee fado-musiikin syntysijan Alfaman vanhan kaupunginosan kätköissä. Voit ostaa kauttamme ennakkoon sisäänpääsyn ravintolaan, jossa fado-esitys alkaa noin klo 21. Hintaan sisältyy kaksi juomaa ja pieni OK-infolehtinen, paikkavaraukset viimeistään kaksi viikkoa ennen matkan alkua. Lippuja rajoitetusti.

5 Lippu fado-esitykseen - Sisäänpääsyn hinta 30 €/hlö.


Löytöretkeilijöiden Belem ja moderni Kansojen puisto

Maanantaina sinulla on mahdollisuus heittäytyä seikkailuun löytöretkien aikakaudelle Belemiin ja moderniin Kansojen puistoon.

Aloitamme retken ajamalla bussilla pitkin Tejo-joen rantaa länteen Belemin kaupunginosaan, josta portugalilaiset löytöretkeilijät lähtivät 1400- ja 1500-luvuilla purjehtimaan kohti uusia maailmoja. Täällä näet Caravela-laivan keulan mallisen Löytöretkeilijöiden muistomerkin, presidentin palatsin, Belemin tornin ja valtavan Hieronymos-luostarin pippurirahoilla rakennetun kirkon 1500-luvulta. Kuulet myös kiehtovia tarinoita tutkimusmatkailijoiden ajalta.

Pidämme retkellä pienen tauon, jonka aikana voit vaikka käydä perinteikkäässä kahvilassa syömässä kuuluisia Belemin leivonnaisia. Sen jälkeen matkasi jatkuu Lissabonin ydinkeskustan pohjoispuolelle vuoden 1998 maailmannäyttelyalueelle, josta nykyisin käytetään nimitystä Kansojen puisto, Parque das Nações. Tämä modernin ulkoasun omaava seutu on suosittua illanviettoaluetta sekä paikallisten että matkailijoiden keskuudessa. Täältä löytyvät näyttelyt, tapahtumat, ravintolat sekä upea, yksi maailman suurimmista meriakvaarioista.

3 Löytöretkeilijöiden Belem ja moderni Kansojen puisto - Kesto n. 4 h, hinta ennakkoon 35 €/hlö, hinta paikan päällä 39 €/hlö

Bairro Alto ja Chiado

Maanantaina iltapäivällä on vuorossa antoisa kävelykierros Bairro Alton kaupunginosassa. Bairro Alto eli Yläkaupunki on kuuluisa upeista näköaloistaan sekä siitä, että se on suosittua illanviettoaluetta.

Kuljemme ylös Bairro Altoon Lissabonin historiallisella ylämäkihissillä. Perillä näet mm. vuoden 1755 maanjäristyksessä romahtaneen Carmon kirkon rauniot, tutustut pieneen arkeologiseen museoon ja ihailet maisemia São Pedro de Alcantaran näköalatasanteelta. Lopuksi vierailet Portviini-instituutissa, jossa kuulet lyhyesti portviinin valmistuksesta ja saat maistaa itse tuotetta. Päätämme retken laskeutumalla jalkaisin Bairro Altosta trendikkääseen Chiadoon, jossa sijaitsee muun muassa Lissabonin tunnetuin kahvila A Brasileira. Chiadosta pääset helposti Rua Augustan kävelykadulle, jonne voit halutessasi jäädä ostoksille retken jälkeen.

2 Opastettu kävelykierros Bairro Altossa ja Chiadossa - Kesto n. 3 h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan Retkitakuu


Sintran linnat ja Cabo da Roca

Tiistaina voit lähteä asiakkailtamme jatkuvasti kiitosta saavalle tutkimusmatkalle Lissabonin ulkopuolelle Sintraan ja Cabo da Rocaan.
Sintran kylä on yksi UNESCOn maailmanperintökohteista ja tunnettu kauniista linnoista ja palatseistaan. Kaunein ja vaikuttavin niistä on kuningatar Marialle omistettu Penan palatsi, jossa teemme tutustumiskierroksen. Sen jälkeen sinulla on vapaa-aikaa nauttia viehättävästä Sintran kylästä ja käsityöputiikeista sekä käydä lounaalla. Tauon jälkeen jatkamme matkaa Euroopan mantereen läntisimmälle niemelle Cabo da Rocaan. Tämä korkea ja jyrkkä kallioniemi oli paikka, johon maailman uskottiin aikoinaan loppuvan. Paluumatkalla käymme vielä Cascaisissa, josta matkaamme kaunista rantatietä Estorilin kautta takaisin Lissaboniin.

4 Sintran linnat ja Cabo da Roca - Kesto n. 8 h, hinta ennakkoon 75 €/hlö, hinta paikan päällä 79 €/hlö


Kotimatka tai kiehtovia museoita

Keskiviikkoaamuna oppaamme saattelee kotiin lähtijät lentokentälle, josta lähtee TAP Portugalin suora reittilento Helsinkiin.

Jos olet koko viikon matkalla, suosittelemme keskiviikoksi omatoimista tutustumista kaupungin monipuoliseen museotarjontaan. Jos pidät taidemuseoista, suuntaa kulkusi Museu Calouste Gulbenkianiin, joka antaa kattavan kuvan sekä itäisen että läntisen maailman taidehistorian eri vaiheista. Toinen mielenkiintoinen käyntikohde on vanhassa luostarissa toimiva kaakelimuseo, joka esittelee Lissabonin katukuvalle tyypillisiä maalattuja kaakeleita 1500-luvulta nykypäivään. Musiikin ystävänä vierailet varmastikin myös Fado-museossa.


Torstai ja perjantai on varattu omien mieltymystesi mukaiselle ohjelmalle. Oppaaltamme saat vinkkejä mukavista käyntikohteista niin Lissabonissa kuin sen ulkopuolellakin.


Lauantaiaamuna oppaamme tulee noutamaan sinut lentokentälle, josta lähtee TAP Portugalin suora reittilento Helsinkiin.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!