MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
1.–3.12.2017 perjantai-sunnuntai
Finnair logo

Varaa matkasi

Kohde: Krakova

Retket & matkaohjelma

Alta käy ilmi mitkä retket sisältyvät jo valmiiksi ohjelmallisen Krakovan matkasi hintaan ja millä retkillä voit täydentää ohjelmaasi. 

Retket voi varata ennakkoon edullisempaan hintaan. Kaikki muut paitsi Retkitakuu-retket vaativat minimiosallistujamäärän. Varaamalla kaikki haluamasi retket jo ennen matkaa säästät rahaa ja varmistat paikkasi retkillä.

Auschwitzin ja Wieliczkan varauskäytäntöjen vuoksi nämä retket tulee aina varata ennakkoon Suomessa, viimeistään 21 vrk ennen lähtöä.

  Kaikki retket sisältävät suomenkielisen opastuksen

Retkitakuu!  -merkillä varustetut retket järjestetään aina osallistujamäärästä riippumatta.

  -merkillä varustetut retket sisältyvät ohjelmallisen kaupunkilomasi hintaan.

  -merkillä varustetuilla retkillä voit täydentää ohjelmallista kaupunkilomaasi. Näitä retkiä voit ostaa myös Lento+hotelli -tuotteen yhteyteen.


Vanhankaupungin kävelykierros

Saavut perjantaiaamuna Krakovaan Finnairin suoralla reittilennolla. Suomenkielinen oppaamme odottaa sinua Krakovan lentoasemalla. Oppaan johdolla kuljetus Krakovan keskustaan, jossa majoitut valitsemaasi hotelliin.

Oppaan kaupunkikatsauksen jälkeen lähdemme kävelykierrokselle Vanhankaupunkiin, joka toivottaa sinut jouluasuisena tervetulleeksi. Sen aukiolla, Rynek Głownylla on jo vuosisatojen ajan pidetty koko Puolan suurimmat joulumarkkinat. Ne houkuttelevat paikalle sekä kansainvälisiä vierailijoita että paikallisia asukkaita.

Rynek Głowny on myös yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä kaunis Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Kirkon tornista päivittäin tasatunnein kantautuva Hejnał-trumpettisoolo on kaupungin tunnus.

Tutuiksi tulevat myös Jagellon yliopiston rakennukset, joiden suojissa itse Nikolaus Kopernikus aikanaan opiskeli tähtitaivaan liikkeitä pohdiskellen. Näemme myös mm. Florianin portin, jota kautta kuningas aikanaan saapui Krakovaan sekä porttia ympäröivän jykevän muurin. Kävelyn lomassa saat oppaaltasi vinkit parhaista ruoka- ja ostospaikoista tulevien lomapäivien varalle.

Kierroksen jälkeen voit palata joulumarkkinoille ja nauttia joululauluista, erilaisista esityksistä, ostaa joululahjoja paikallisilta puolalaisilta käsitöiden taitajilta tai vain aistia tämän kauniin kaupungin tunnelmasta. Kiertelyn ohessa voit maistella vaikkapa savustettua vuoristolaisjuustoa ja höyryävän kuumaa glögiä valtavista puutynnereistä. 

1 Opastettu kävelykierros Vanhassakaupungissa - Kesto n. 2  h, sisältyy ohjelmallisen matkan hintaan.  Retkitakuu

Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri

Iltapäivällä  voit lähteä retkelle 70 km päässä Krakovasta sijaitseva Oświęcimin eli Auschwitzin keskitysleirimuseo puhuu omaa korutonta kieltään lähihistoriamme synkästä ajanjaksosta. Opastetun kierroksen aikana kuulemme tämän kuolemantehtaaksikin kutsutun leirin toiminnasta. Sen tiiliparakkeihin koottu näyttely kertoo leirin tapahtumista ja vankien karusta elämästä.  Käymme myös Auschwitz II eli Birkenaun tuhoamisleirillä,  Brzezinkan kylässä, noin 3 km päässä Auschwitzin pääleiristä. 

3 Auschwitz-Birkenaun keskitysleiri - Kesto n. 6 h, hinta ennakkoon 59 €/hlö. Retki tulee varata ennakkoon, viimeistään 21 vrk ennen lähtöä.  Retkitakuu


Wawelin linna ja katedraali

Lauantaina aamupäivällä Oppaamme johdattaa sinut Wawelin linnan saloihin samalla kun tutustut sen upeisiin saleihin ja taideaarteisiin. Kuninkaiden asuinsijana vuosisatojen ajan toimineessa linnassa säilytetään satoja mittaamattoman arvokkaita gobeliineja, joista kauneimmat ovat yleisön ihailtavina. Linnan historia ulottaa juurensa jopa Ruotsi-Suomeenkin, sillä juuri Wawelista lähti prinsessa Katariina Jagellonica Turkuun Juhana-herttuan puolisoksi.

Kävelykierroksen päätämme käyntiin Wawelin katedraalissa. Kirkkoon ja sen kryptaan on haudattu suuri osa Puolan entisistä hallitsijoista. Wawelin kukkula on puolalaisille edelleen pyhä paikka ja renessanssityylinen linna kirkkoineen yksi Krakovan tärkeimmistä nähtävyyksistä.

6 Wawelin linna ja katedraali - Kesto n. 3 h, hinta ennakkoon 32 €/hlö, hinta paikan päällä 37 €/hlö.

Rosoisen kaunis Kazimierz

Iltapäivällä pääset tutustumaan Kazimierzin kaupunginosaan, joka on muuhun Krakovaan verrattuna erilainen, mutta mielenkiintoinen alue. Siellä kierrellessäsi voit edelleen aistia vanhan juutalaisen kulttuurin. Vaikka Kazimierz on noussut suosituksi trendialueeksi, osa rakennuksista on edelleen korjaamatta ja kauniisti rapistuneita. Ne kertovat osaltaan menneen ajan elinvoimaisesta yhteisöstä.

Krakova tunnetaan kirkkojen kaupunkina - aivan toisenlaisiin pyhäkköihin voit tutustua Kazimierzissa, jonka synagogat kertovat juutalaisväestön historiasta. Juutalaisuuden ominaispiirteet avautuvat sinulle oppaan kertomusten ja synagoga-vierailun avulla. Teemme retken osin kävellen ja osin raitiovaunulla.

2 Kazimierz, juutalaisuuden jäljillä - Kesto n. 2,5 h, hinta ennakkoon 35 €/hlö, hinta paikan päällä 40 €/hlö.  


Wieliczkan suolakaivoksen maanalainen maailma

Sunnuntain retkikohteemme on Krakovan kupeessa sijaitseva Wieliczkan suolakaivos, joka on UNESCOn maailmanperintölistalla, eikä syyttä. Kaivos on vetänyt puoleensa matkailijoita ja kuuluisia vierailijoita kautta vuosisatojen Kopernikuksesta Goetheen ja Humboldtista Paavi Johannes Paavali II:een. Kaivoksen vertaista käyntikohdetta et löydä muualta. Sukellamme taianomaiseen maanalaiseen maailmaan, joka syvimmillään ulottuu yli 300 metriä maanpinnan alapuolelle.

Kilometrien mittaisesta käytäväverkostosta kuljemme vain osan ja näemme suolasta tehtyjä taidokkaita patsaita ja saleja. Käymme myös Pyhän Kingan kappelissa, suuressa maanalaisessa kirkossa, jonka kristallikruunut ja alttaritaulut on tehty suolasta. Kaivoksen kauneudesta ja sen parantavan ilman vaikutuksesta nautittuamme palaamme Krakovaan. Retkelle osallistuminen edellyttää normaalia liikuntakykyä.

5 Wieliczkan suolakaivoksen maanalainen maailma - Kesto n. 4 h, hinta ennakkoon 55 €/hlö. Retki tulee varata ennakkoon, viimeistään 21 vrk ennen lähtöä

Lomasi päätteeksi oppaamme tulee noutamaan sinut lentoasemalle, josta Finnairin suora reittilento tuo sinut Helsinkiin.


 

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Ajankohtaista

21.06.2021
Toimistomme kesä- ja heinäkuun aukioloajat
18.06.2021
Ulkoministeriön matkustussuositusta lievennettiin vihdoin: Eurooppa on taas auki suomalaisille matkustajille
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A