MATKUSTUSKAUSI: MATKAN KESTO: 
21.-27.12.2021 ti-ma, 6 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Matkaohjelma:

Ti 21.12. Tervetuloa joulumatkalle!

Tiistaiaamuna tapaat matkanjohtajan Helsinki-Vantaan lentoasemalla, josta lennät Finnairin suoralla aamulennolla Budapestiin. Lentoasemalta ajamme kaupungin keskustaan yhteiselle lounaalle. Jouluisen Budapestin tunnelmaan pääsemme panoramakierroksella, joka vie sinut keskelle kaupungin suosituimpia vierailukohteita - näet mm. Kaupunginpuiston, Sankarten aukion ja historiallisen Andrássy út -bulevardin sekä upean Parlamenttitalon. Kierros myös avaa Budapestin monia historiallisia vaiheita ja nykypäivän elämää oppaan kertomusten myötä.

Retki jatkuu kävelykierroksella Pestin kaupunginosassa. Käymme Vörösmarty-aukion joulumarkkinoilla aistimassa aidosti keskieurooppalaista ilmapiiriä. Joulukoristeiden ohella myynnissä on unkarilaisia herkkuja ja käsitöitä. Päätteeksi majoitumme erinomaisella paikalla ydinkeskustassa, Váci utca -kävelykadun varrella sijaitsevaan Mercure Budapest City Center -hotelliin.


Ke 22.12. Banská Štiavnican aarteet

Tänään hyvästelemme Budapestin ja lähdemme kohti joulunviettopaikkaamme Keski-Slovakiassa. Pysähdymme UNESCOn maailmanperintöluetteloon kuuluvassa Banská Štiavnican keskiaikaisessa kaupungissa. Sen vauraus pohjautuu rikkaisiin jalometalleihin, joita löydettiin kaupunkia ympäröivästä vuoristosta. Erityisesti hopeamalmia oli niin runsaasti, että Banská Štiavnica tunnetaan vielä nykyisinkin hopeakaivoskaupunkina.

Kaivokset ovat aikaa sitten hiljenneet, ja nyt kaupunkiin saapujaa tervehtii hieno arkkitehtuuri goottilaisine ja uusrenessanssityylisine rakennuksineen. Kävelykierroksella tutustut tähän ihastuttavaan pikkukaupunkiin, jota Norjan kuningas Harald kutsui ”itäisen Euroopan kätketyksi aarteeksi” täällä vierailtuaan.

Jatkamme läheiseen Zvolenin kaupunkiin lounaalle. Illaksi saavumme Ylä-Tatralle Tatranská Lomnicaan ja majoitumme ihastuttavaan Grandhotel Praha -hotelliin.


To 23.12. 

Aatonaatto on varattu rentoutumiselle. Voit tehdä kävelyretkiä ja nauttia hotellin kylpyläosaston palveluista. Yhteinen illallinen hotellissa. 


Pe 24.12.  Huikaiseva Ylä-Tatra ja Hrebienokin kävelyretki

Jouluaattoa vietämme leppoisaan tahtiin ulkoilmasta nauttien. Matkanjohtajamme kanssa astumme Ylä-Tatran keskukseen Starý Smokoveciin vievään paikallisjunaan. Täällä vaihdamme kulkuvälinettä ja nousemme hammasratasvaunun kyydissä 1285 m korkeuteen Hrebienok-vuorelle. Talvinen kävelyretki vie meidät helppoa reittiä pitkin Cold Creekin vesiputouksille. Jatkamme lyhyen matkan Rainierova chata –vuoristomajalle, josta voit ostaa lämmittävää yrttiteetä ja pientä purtavaa. Hammasratasvaunu tuo meidät takaisin Starý Smokoveciin, josta palaamme junalla Tatranská Lomnicaan. Kävelyosuuden pituus n. 3 km. Huom! Säävaraus: huonon sään sattuessa teemme retken Starý Smokovecin lähiympäristössä.

Vapaan iltapäivän jälkeen kokoonnumme aattoillan juhlaillalliselle, jonka nautimme ruokajuomineen hotellin tyylikkäässä ravintolassa.


La 25.12. Puolan talvipääkaupunki Zakopane

Tänään jatkamme matkaa kohti Puolaa. Suuntaamme Etelä-Puolan kumpuilevien metsämaisemien ja idyllisten vuoristokylien kautta Zakopanen pikkukaupunkiin. Puolan suurin talviurheilukeskus on tullut tunnetuksi myös puolalaisten taiteiljoiden tyyssijana. Raikas vuoristoilma luo erinomaiset puitteet myös ­terveys- ja virkistysmatkailuun – niinpä lääkärit ovatkin määränneet hoitojaksoja Zakopaneen aina 1800-luvulta lähtien.

Tutustumme Puolan talvipääkaupunkiin opastetulla kierroksella ja käymme myös katsomassa kuuluisaa hyppyrimäkeä ja urheilukeskusta. Yhteisen lounaan jälkeen sinulla on hetki aikaa kierrellä keskustassa omaan tahtiisi. Noin kilometrin pituinen Krupówki-katu on yksi Puolan tunnetuimmista ja suosituimmista ostoskaduista. Sen varrella on sekä perinteisiä vuoristolaistyylisiä rakennuksia että modernin arkkitehtuurin edustajia. Voit piipahtaa ostoksille tai viettää kahvihetken vilkkaan kadun hyörinää seuraten. Lumitilanteen salliessa teemme vielä perinteisen tapaninpäivän rekiajelun.

Illaksi saavumme kierroksemme päätöspaikkaan Krakovaan ja majoitumme Vanhankaupungin kupeeseen, Vienna House Andel’s -hotelliin , jossa myös illastamme.


Su 26.12. Krakova, Puolan sydän

Kuvankaunis Puolan entinen pääkaupunki on ihastuttava sekoitus nuoruuden huumaa, korkeakulttuuria ja historiaa. 800-luvulla perustetussa kaupungissa on säilynyt nähtävyyksiä lähes jokaiselta vuosisadalta. Vanhassakaupungissa etenevä kävelykierros avaa Krakovan historiaa ja nykypäivää. Kuljemme viehättäviä mukulakivikatuja pitkin ja ihailemme vanhaa arkkitehtuuria.

Keskusaukio Rynek Głowny on yksi parhaiten säilyneistä keskiaikaisista torikokonaisuuksista. Aukiota hallitsevat Verkahalli sekä kaunis Neitsyt Marian kirkko kuuluisine alttaritauluineen. Kirkon tornista päivittäin tasatunnein kantautuva Hejnał-trumpettisoolo on kaupungin tunnus. Ohitamme Jagellon yliopiston rakennukset, joiden suojissa itse Nikolaus Kopernikus aikanaan opiskeli tähtitaivaan liikkeitä pohdiskellen. Näemme myös mm. Florianin portin, jota kautta kuningas aikanaan saapui Krakovaan sekä porttia ympäröivän jykevän muurin.

Opastetun kierroksen jälkeen voit jatkaa Krakovaan tutustumista omaan tahtiisi. Matkan läksiäisillallisen nautimme Vanhankaupungin ravintolassa, jonka sisustus ja menu vievät meidät vielä hetkeksi Ylä-Tatran tunnelmiin.


Ma 27.12. Kotia kohti

Varhaisen aamiaisen jälkeen matkanjohtajamme odottelee sinua hotellin aulassa. Kuljetus Krakovan lentokentälle, josta Finnairin lento AY1162 lähtee klo 11:35 ja saapuu Helsinkiin klo 14:40.

JOULUMATKAN LÄHTÖ

LÄHTÖ PALUU MATKA HINTA ALKAEN    

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

19.10.2021
Toimistomme loka- ja marraskuun aukioloajat
24.09.2021
Vuoden 2022 matkoja avattu myyntiin!
27.08.2021
Ohjeita turvalliseen matkustamiseen Covid 19 -pandemian aikana
05.07.2021
Puhelinnumeromme on muuttunut