MATKAN AJANKOHTA : MATKAN KESTO: 
18.-27.12.2020 pe-su, 9 yötä
Lennämme_Finnairilla_blue_text_nettiin

Varaa matkasi

Kohde: Singapore

Matkaohjelma

18.-19.12. Aasia kutsuu

Myöhään perjantai-iltana lähdet Finnairin suoralla reittilennolla Helsingistä Singaporeen, jonne saavut paikallista aikaa lauantaina illansuussa. Lentokenttäkuljetus suomalaisen oppaamme johdolla Singaporen keskustassa sijaitsevaan Oasia Downtown -hotellin . Matkapäivän päätteeksi illallinen hotellin ravintolassa.


20.12. Singaporen kulttuuricocktail

Sunnuntaina oppaamme vie sinut kaupunkikierrokselle tutustumaan kotikaupunkiinsa Singaporeen ja sen upeimpiin nähtävyyksiin. Kiertelemme ensin liikekeskustassa, jossa näemme mm. parlamenttitalon, kaupungintalon sekä muita historiallisia rakennuksia. Pysähdymme myyttisen Merlion-hahmon mukaan nimensä saaneeseen Merlionin puistoon ihailemaan upeaa maisemaa Marina Bayhin. Vierailemme myös Thian Hock Kengissä, joka on yksi Singaporen vanhimmista buddhalaistemppeleistä, ja ohitamme kuuluisan Chinatownin. Ihailemme kukkien loistoa Singaporen upeassa orkideapuutarhassa, jossa on yli 60 000 orkideaa. Puutarhasta jatkamme suitsukkeiden, jasmiinin ja mausteiden tuoksuja sekoittavaan eläväiseen Little Indian kaupunginosaan. Kierroksen päätteeksi  saat maistaa paikallisia makuja kiinalaisen ravintolan Dim Sum -lounaalla.

Iltapäivällä on aikaa rentoutua hotellin uima-altaalla tai lähteä omin päin tutustumaan siistin ja turvallisen Singaporen sykkeeseen.


21.12. Gardens by the Bay

Maanantaiaamupäivän retkemme johdattaa kohti jokaisen puutarhan ystävän paratiisikohdetta Gardens by the Baytä. Tämä lukuisia palkintoja voittanut puutarha tuo eteesi  yli 500 000 toinen toistaan upeampaa kasvia, jotka on istutettu taidokkaasti estetiikkaa ja kasvien alkuperäisiä elinolosuhteita vaalien. Valtavista kupolin mallisista kasvihuoneista toinen esittelee kukkia, viherkasveja ja puita mm. Australiasta, Etelä-Afrikasta, Välimereltä, Intiasta, Kiinasta ja Kaliforniasta, ja toiseen on rakennettu 35 metriä korkea vesiputous, jota ympäröi trooppinen puutarha.

Iltapäivällä voit jäädä omin päin tutkimaan Marina Bayn aluetta. Täältä löydät runsaasti viihtyisiä ravintoloita ja kahviloita, joissa nauttia lounasta. Yksi Singaporen maamerkeistä, Marina Bay Sands  -hotelli tarjoaa upeat näkymät yli kaupungin kattoterassiltaan, jossa myös muilla kuin hotellin asiakkailla on mahdollsuus vierailla.


22.12.  Jurong Bird park ja Viidakkosafari

Täydennä ohjelmaasi, hinta ennakkoon 70 €/hlö, kesto n. 3,5 t

Tiistaiaamuna  sinun on mahdollista lähteä oppaamme johdolla lisämaksullisellle puolipäiväretkelle tasokkaaseen Jurongin lintupuistoon. Tämä yli 20 hehtaarin kokoinen viheralue on yksi maailman suurimmista lintupuistoista. Vehreässä puistossa on tuhansia lintuja sadoista eri lajeista. Sarvilintujen ja tukaanien kokoelma on maailman laajin. Tapaat myös pingviinejä ja kaikissa sateenkaaren väreissä esiintyviä papukaijoja. Afrikkalaisia lintuja voit ihailla jättiläismäisessä häkissä, vapaasti niiden seassa kävellen, 30 metriä korkean vesiputouksen kohistessa taustalla.

.

Illalla lähdemme viettämään elämyksellistä myöhäisiltaa ”viidakkoon”. Singaporen eläintarhaan kuuluva laaja viidakkoalue tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden nähdä monia uhanalaisiakin eläimiä läheltä omassa ympäristössään.

Viidakkotunnelmaan pääset illan hämärtyessä safariravintolan buffet-illallisella, jonka aikana saat maistella paikallisia ruokalajeja kuten chilirapua, Biryania, tandoorikanaa ja herkullista ice kachang-jälkiruokaa. Auringonlaskun jälkeen trooppiset yöeläimet aloittavat ikimuistoisen luonnonnäytöksensä. Voit nähdä lukuisia eläinlajeja raivokkaista saalistajista arkoihin metsän asukkeihin ja kuunnella kaskaiden konserttia ympärilläsi.

Kuljemme sekä pikkujunan kyydissä että lopuksi myös jalkaisin erilaisten ilmasto- ja kasvillisuusvyöhykkeiden lävitse. Eläimille taidokkaasti rakennetut elinympäristöt vievät sinut Himalajan alarinteiltä Kaakkois-Aasian sademetsiin ja Intian niemimaalle.


23.12.  Modernin Singaporen synty

Keskiviikon   puolipäiväretkemme vie sinut kiehtovalle ai­kamatkalle modernin Singaporen alkuvaiheisiin. Sir Thomas Stam­ford Bingley Raffles oli brittiläisen imperiumin virkamies, joka saapui Malakan niemimaan kärkeen Singapuran saarelle vuonna 1819. Retkemme aluksi tutustut paikkaan, jossa Sir Rafflesin uskotaan rantautuneen saarelle, ja käyt nyky-Singaporen synnystä kertovas­sa näyttelyssä.

Retkemme jatkuu Singapore-joella perinteisellä veneellä, jonka kyydistä näet Singaporen nähtävyyksiä hieman erilaisesta näkökulmasta. Lopuksi viemme sinut 1800-luvun ylellisestä seurapiirielämästään tunnettuun, upeasti restauroituun Hotelli Rafflesiin, jota voidaan pi­tää brittiläisen imperiumin loiston tunnuksena Kaakkois-Aasiassa. Sano­taankin, ettet ole nähnyt Singaporea, ellet ole vieraillut Rafflesissa. Pääset nauttimaan perinteisestä brittiläisestä teehetkestä upeissa puitteissa – paikassa, jossa maailman kuuluisimpiin juomasekoituk­siin kuuluva Singapore Sling sai alkunsa.


24.-27.12.  Omien seikkailujesi Singapore

Loppulomasi Singaporessa on varattu omalle ohjelmallesi ja kannattaakin ottaa lomapäivistä kaikki irti. Torstaina ja perjantaina  sinulla on hyvin aikaa nauttia Singaporen tunnelmasta, tehdä tuliaisostoksia ja rentoutua hotellin uima-altaalla. Löydät kaupungista monia mielenkiintoisia taidemuseoita ja temppeleitä, joiden tutkimiseen saat kullanarvoisia vinkkejä oppaaltamme. Esimerkiksi Singaporen taidemuseossa on laaja kokoelma Kaakkois-Aasian taidetta. 

Jos kaipaat menevämpää ohjelmaa, voit suunnata kulkusi Sentosan viihdesaarelle, jonne pääset kätevästi köysiradalla tai monorail-junalla. Sentosa on singaporelaisten suosituin vapaa-ajanviettopaikka ja merkittävä matkailijanähtävyys. Saarella saat kokea viihde-elämyksiä nykyteknologian tuottamissa puitteissa: voit esimerkiksi kävellä meren pohjaan rakennetussa läpinäkyvässä tunnelissa upeaa merenalaista maailmaa ihaillen tai virkistäytyä seikkailuvesipuistossa.

Tärkeä osa Singaporen matkaasi on kaupungin häkellyttävän rikkaaseen ravintolatarjontaan tutustuminen. Singaporen kulttuurinen monimuotoisuus näkyykin myös sen värikkäässä ruokakulttuurissa: keskeisen sijaintinsa vuoksi seudulle on virrannut gastronomisia vaikutteita monista sitä ympäröivistä Aasian maista. Kokeilisitko tänään malesialaista nasi padangia, katuruokaa kiinalaisittain tai eteläintialaista kasvisateriaa banaaninlehdeltä tarjoiltuna? Vaihtoehtoja riittää taatusti jokaiseen makuun. 

Myös lauantaina   ehdit vielä sukeltaa lähes koko päiväksi Singaporen elämyksiin omien toiveidesi mukaisesti. Trenditietoisten matkailijoiden tutustumiskohde on Tiong Bahru, joka on yksi Singaporen vanhimmista asuinalueista. Moderni maailma kietoutuu siellä menneeseen aikaan boheemilla ja hipahtavalla tavalla, mistä johtuen monet paikalliset taiteilijat, muut luovan työn tekijät ja kulttuurin ystävät ovat löytäneet sen ja ylistävät kilvan sen tunnelmaa. Tiong Bahrun kortteleista löydät mm. hurmaavia artisaanileipomoita, vinyylilevykauppoja, taidokkaasti toteutettuja muraaleja ja modernin taiteen gallerioita.

Hotellihuoneesi on käytössäsi kotiinlähtöön asti. Illalla oppaamme tulee noutamaan sinua kotimatkalle. Finnairin suora yölento tuo sinut takaisin Helsinkiin, jonne saavut aikaisin sunnuntaiaamuna.

 

 

Joulumatkat Lisää kohteita

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!