MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
24.-29.9.2018  5 yötä 

Alustava matkaohjelma 

24.9. maanantai – Tervetuloa Blediin
Finnairin reittilento AY1201 lähtee Helsingistä klo 16:50 ja saapuu Ljubljanaan klo 18:30, jossa suomenkielinen opas on ryhmäämme vastassa lentokentän tuloaulassa. Suoraan kentältä lähdemme Blediin, 36 km lentokentältä. Majoitumme Lovec**** -hotelliin ja nautimme illallisen. Rauhoittava iltajooga.

Bled on pieni vuoristokaupunki, joka sijaitsee Slovenian pohjoisosassa Juliaanisten Alppien kainalossa idyllisen alppijärven rannalla n. 60 km päässä Ljubljanasta. Bled on suosittu lomakohde ja tarjoaa hyvät puitteet niin rentoutumiseen kuin aktiivilomailuunkin.     

25.9. tiistai – Joogaa ja luento, kaunis Bled  
Aamiainen tarjoillaan hotellissa klo 07.00-10.00.
Ennen aamiaista Lymfajooga. Aamiaisen jälkeen lähdemme oppaan kanssa tutustumaan Blediin.
Bled on pieni vuoristokaupunki, joka sijaitsee Slovenian pohjoisosassa n. 60 km päässä Ljubljanasta. Bled järvineen kuuluu Triglavin kansallispuistoon. Vihreävetinen Bled-järvi ja sen pinnasta piirtyvät juliaaniset Alpit luovat henkeäsalpaavan kauniin, postikorteistakin tutun maiseman. Jo Titon aikana suosittu matkailukohde tarjoaa mahdollisuudet niin rentoutumiseen kuin aktiivilomailuunkin.

Teemme kävelykierroksen ja vierailemme Bledin keskiaikaisessa piispanlinnassa, jonka historia ulottuu aina 1000-luvulle saakka. Linnan terassilta voimme ihailla vihreävetiselle järvelle avautuvaa kuvauksellista maisemaa. Iltapäivällä luento: ”Kiehtova keho ja mahtava mieli” ja ennen illallista Hathajooga. Illallinen hotellissa.

26.9. keskiviikko – Joogaa ja luento
Ennen aamiaista Joogapilates. Aamiaisen jälkeen luento: Selvyyttä selästä.
Päivällä voi lähteä tutustumaan Bledin kaupunkiin tai vaikkapa lähistön mielenkiintoisiin patikkareitteihin, joita löytyy aloittelijoista aina vaativammillekin urheilijoille. Vinkkejä ja karttoja saa hotellin vastaanotosta.
Ennen illallista Shaktijooga. Illallinen hotellissa.

27.9. torstai  – Joogaa ja luento
Ennen aamiaista energisoiva Kundaliinijooga.
Aamiaisen jälkeen luento: Elämänvoimaa hengittämisestä ja rentoutumisesta.
Tämä alue on kuuluisa upeista maisemista ja pyöräily on yksi parhaista tavoista tutustua tähän osaan Sloveniaa. Polkupyörän voi vuokrata hotellista. Tai voit mennä pletna-veneillä järven keskellä sijaitsevaan saarikirkkoon. Lisää vinkkejä ja karttoja saa hotellin vastaanotosta. Ennen illallista klassinen Sivanandajooga. Illallinen hotellissa.

28.9. perjantai – Joogaa ja retki Savican vesiputouksille ja Vogel-vuorelle
Ennen aamiaista Flowjooga. Aamiaisen jälkeen lähdemme bussilla oppaan kanssa retkelle. Päivän retki tutustuttaa meidät Triglavin kansallispuiston keskessä sijaitsevaan Bohinj-järven laaksoon, joka lienee maisemaltaan yksi Slovenian kauneimmista. Täällä kohoaa Slovenian korkein vuorenhuippu Triglav lähes kolmen kilometrin korkeuteen. Kansallispuiston alue tarjoaa erinomaiset ulkoilumahdollisuudet patikointireitteineen, ja se houkuttelee myös mm. vuorikiipeilijöitä. Kävelemme Sava Bohinjka -joen alkulähteille, jossa ihailemme vaikuttavaa Savican vesiputousta. Menemme köysiradalla ylös Vogel-vuorelle 1532 metrin korkeuteen ihailemaan Juliaanisten Alppien henkeäsalpaavia maisemia. Hiukan myös vapaa-aikaa omatoimiselle lounaalle, kunnes myöhemmin iltapäivällä palaamme hotelliin. Ennen illallista rentouttava Yin-jooga. Illallinen hotellissa.

29.9. lauantai – Ljubljana – kotia kohti
Ennen aamiaista Lymfajooga. Huoneiden luovutus, jonka jälkeen lähdemme bussilla kohti Ljubljanaa. Tutustumme opastetulla kaupunkikiertokävelyllä Slovenian pääkaupunkiin Ljubljanaan. Ystävällistä pikkukaupungin tuntua huokuva Ljubljana on samalla kertaa uusi ja vanha; sen arkkitehtuurissa yhdistyykin mielenkiintoisesti eri aikakausien rakennustyylejä. Merkittävimpiin nähtävyyksiin lukeutuvat mm. Vanhaankaupunkiin johtava kivinen Kolmoissilta, kansallisrunoilijan mukaan nimetty Prešerenin aukio, Raatihuone viisikulmaisine torneineen, Pyhän Nikolauksen katedraali, kaupungin symboli Lohikäärmesilta sekä tietysti keskiaikainen Ljubljanan linna, joka vartioi kaupunkia lähes 400 metriä korkean kukkulan laella. Kaupungin halki kiemurteleva Ljubljanica-joki sekä vehreät puistot täydentävät kaupunkikuvan tunnelmalliseksi kokonaisuudeksi. Lounaan nautimme Šestica-ravintolassa.

Iltapäivällä vielä vapaata aikaa omatoimiselle ohjelmalle tai tuliaisostosten tekoon. Illan suussa jatkamme kohti Ljubljanan lentokenttää. Finnairin lento AY1202 lähtee klo 19:20 ja saapuu Helsinkiin klo 22:55.

Matkaohjelma sitoumuksetta. Pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Lue esitettämme 

Vuoden 2022 esitteemme ilmestyy loppuvuodesta.
Vuoden 2021 matkat löydät nettisivuiltamme.

Uutuudet 2021

Tässä esimerkkejä tämän vuoden uutuuksistamme:

Ajankohtaista

22.03.2021
Toimistomme maalis- ja huhtikuun aukioloajat
10.12.2020
Puhelinnumeromme on muuttunut
23.10.2020
Olemme muuttaneet osoitteeseen Hämeentie 31 A
15.09.2020
Vuoden 2021 matkoja myynnissä!