MATKAN AJANKOHTA: MATKAN KESTO: 
30.9. – 5.10.2018   5 yötä 

Alustava matkaohjelma

30.9. – Tervetuloa Unkariin

Finnairin lento lähtee klo 09:30 ja saapuu Budapestiin 10:50 paikallista aikaa. Suomenkielinen oppaamme on ryhmää vastassa kentän tuloaulassa kyltin kanssa. Bussikuljetus Budapestin keskustaan, jossa nautimme lounaan Tonavan rannalla ravintolalaiva Vénhajóssa kaupungin upeiden maisemien keskellä. Lounaan jälkeen bussikuljetus Hévíziin, jonne saavumme n. klo 15:30 (ajomatka n. 193 km). Majoittuminen hotelliin ja tutustumiskierros hotellissa.
Klo 19:00 illallinen hotellissa.

1.10. – Vapaapäivä ja sisäänpääsy termaalijärvelle

Buffetaamiainen. Vapaapäivä, jolloin voi viettää aikaa Hévízin termaalijärvellä, kierrellä Hévízin keskustassa tai rentoutua kylpylän hoidoissa (hoidot lisämaksusta). Punaisten lootuskukkien peittämä Hévízin järvi on maailman toiseksi suurin lämminvetinen järvi, jonka kraaterin syvyys on 36 metriä. Järven rikkipitoinen vesi on n. 30C ja sopii erinomaisesti liikuntaelinten sairauksien sekä lihasjännitysten hoitamiseen. Jos sinulla on jokin muu sairaus, tarkistathan lääkäriltäsi termaalivesihoidon soveltuvuuden.
Klo 19:00 illallinen hotellissa.

2.10. – Egregyn viinikylä ja minijunakierros, sisäänpääsy termaalijärvelle

Buffetaamiainen. Aamiaisen jälkeen klo 11:30 lähdemme dotto-minijunalla Egregyn viinikylään. Noin tunnin mittaisen dotto-junakierroksen jälkeen pysähdymme tähän viinikellareistaan kuuluisaan kylään. Teemme pienen kävelykierroksen ennen viininmaistajaisia ja lounasta Római Pince ravintolassa. Római Pincen erinomainen keittiö, hyvä viinivalikoima ja autenttinen roomalaisen viinitilan tunnelma kruunaavat retken. Lounaan jälkeen on mahdollisuus joko kävellä (n. 25 minuuttia) tai palata dotto-junan kyydissä takaisin hotellille.
Iltapäivä omaa aikaa, mahdollisuus käydä Hévízin termaalijärvessä.

3.10. – Sümegin hevosshow ja sisäänpääsy termaalijärvelle

Buffetaamiainen. Aamupäivä vapaata, jolloin aikaa käydä Hévízin termaalijärvessä tai ottaa kylpylähoitoja (hoidot lisämaksusta).

Iltapäivällä klo 16:00 lähdemme Sümegiin katsomaan keskiaikaista showta, joka on yhdistelmä hevosparaatia ja keskiaikaisia turnajaisia. Illan aikana nautimme keskiaikaisen illallisen. Paluukuljetus hotelliin.

4.10. - Vapaapäivä ja sisäänpääsy termaalijärvelle

Buffetaamiainen. Vapaapäivä omatoimiselle ohjelmalle, jolloin voi käydä Hévízin termaalijärvessä, nauttia kylpylän hoidoista (hoidot lisämaksusta) tai viettää aikaa Hévízin keskustassa.
Klo 19:00 illallinen hotellissa.

5.10. - Keszthely Festetics -palatsi ja Tihanyn niemimaa

Buffetaamiainen. Klo 09:00 kirjaudumme ulos hotellista ja otamme matkatavarat mukaan. Bussikuljetus Balaton-järven rannalla lähellä Heviziä sijaitsevaan Kesztelyn kaupunkiin, jossa tutustumme Festeticsin palatsiin. Palatsin rakentaminen aloitettiin vuonna 1745 ja osa sen huoneista on muutettu museoksi. Kesztelystä siirrymme Tihanyn niemelle, joka poikkeaa alueen muusta maisemasta jyrkkine metsäpeitteisine rinteineen. Tihanyn niemi kurottuu Balaton- järveen ja vain pieni salmi erottaa vastarannat toisistaan. Niemen korkeimmalla kohdalla kohoava luostarikirkko näkyy kaikkialle ympäristöön. Tihanyn kukkulalta saamme ihailla avautuvaa järvimaisemaa. Unkarilaisen lounaan jälkeen jatkamme kohti Budapestin lentokenttää. Finnairin lento lähtee klo 19:00 ja saapuu Helsinkiin klo 22:20.

Matka edellyttää normaalia liikuntakykyä.

Matkaohjelma sitoumuksetta, pidätämme oikeuden muutoksiin.
Matkan toteutuminen edellyttää minimiosallistujamäärää.

Hyvinvointimatkat Lisää kohteita